Om företaget

Rosengren 3D är en naturlig förlängning av Rosengrens Metallgjuteri.

Rosengrens Metallgjuteri är ett företag med anor tillbaka till förra seklets början. Grundaren Julius Nicolaus Rosengren startade verksamheten 1909 på gamla Limhamn söder om Malmö. Produktionen bestod då främst av industridetaljer till Skånska Cementgjuteriet.

Vi har sedan ett par år tillbaka både gjuteri, tillverkning och kontor i nya lokaler i Vintrie, precis utanför Malmös centrum. Läget alldeles invid Öresundsbron ger oss inte bara en strategisk närhet till Köpenhamn och Malmö, utan placerar oss även mitt i norra Europas för tillfället mest expanderande region, Öresundsregionen.

Det är idag fjärde generationen Rosengren som driver företaget och under vår verksamhetstid har vi byggt upp en prägel av hantverk och god design, samt en strävan efter ett avantgardistisk uttryck i våra kollektioner.

Vi har många formgivare och konstnärer knutna till vår verksamhet, och de arbetar med allt från bruks- och inredningsföremål till industridesign. Vi använder främst sandformar då vi gjuter, men även vaxgjutning förekommer.

Sedan länge har vi även byggt upp en kunskap runt 3D och allt vad det innebär i effektivisering samt förenklingar från idé till färdig produkt.