Hoppa till innehåll

3D-tjänster

Förenkla projektet genom 3D-teknik

Gjuteri

Skyltar, konst och utsmyckning för alla ändamål i brons, mässing och aluminium.

3D

 CAD, 3D-skanning, 3D-printning, CNC-fräsning och 3D-visualisering.

Kristall

Kristaller med lasergravyr i 3D och 2D. Alltid utifrån dina önskemål och motiv.

LEAD Technologies Inc. V1.01

CAD-beredning

Genom CAD (Computer-Aided Design) skapar vi digitalt baserade designer och tekniska ritningar. Om du känner att du inte riktigt har koll på CAD själv, hjälper vi dig ta fram CAD-ritningar. Detta kan vi göra utifrån exempelvis vektorbaserade ritningar, halvfärdiga CAD-ritningar, skisser eller till och med verbala beskrivningar! Vi skriver även ut din CAD-modell som 3D-utskrift om så önskas.

Läs mer om vilka program vi använder och vilka filformat som fungerar genom att trycka på knappen!

3D-skanning

Nästintill alla fysiska föremål som inte rör på sig går att skanna. Vi använder oss av både nål-skanning och fotogrammetri. Genom nål-skanning går både transparenta och reflexiva föremål att skanna, denna metod är anpassad för mindre och ”plattare” föremål. Fotogrammetri är mer lämpligt för större föremål men kräver då att föremålet inte är reflexivt eller transparent.

Tryck på knappen för att ta reda på mer om vad som går att 3D-skanna och inte!

Visualisering

Genom visualisering kan du få en uppfattning av hur slutresultatet kommer att se ut. Dessutom kan du placera konstverket, byggnaden eller föremålet på dess tilltänkta plats för att se hur väl det smälter in i miljön. Det underlättar också justeringar, då du istället för att skapa en ny fysisk prototyp kan ändra färg och textur direkt i programmet.

Vi gör 3D-visualiseringar utifrån bland annat ritningar, CAD-filer, och skisser. Nyfiken på att veta mer? Klicka på knappen!

3D-utskrift

Utifrån exempelvis CAD-ritningar och skannade föremål skriver vi ut modeller i 3D. Det går även bra att skicka en färdig 3D-fil till oss som vi sedan skriver ut åt dig. När det kommer till material kan du välja mellan nylon, resin och TPU. För att efterlikna andra material kan vi patinera slutresultatet genom att handmåla eller lackera det.

Läs mer om materialval och tillvägagångssätt här!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!