Hoppa till innehåll

3D-utskrift

3D-utskrift

Har du en färdig 3D-fil som du vill skriva ut? Inga problem! Vi hjälper dig med din 3D-utskrift. Om du vill ha tips på vilket material som passar din 3D-utskrift bäst, fråga oss!

Det brukar vara populärt att ytbehandla 3D-utskrifter för att efterlikna andra material. Din 3D-utskrift kan till exempel patineras för att se ut som brons, mässing eller aluminium. Eller lackeras i en valfri färg.

Vad går att få som
3D-utskrift?

Små men återkommande upplagor kan bli billigare att tillverka som 3D-utskrifter än genom andra tillverkningsmetoder. Om du dessutom redan har en färdig 3D-fil är 3D-utskrift ett smart alternativ!

För dig som vill skriva ut få upplagor, exempelvis en reservdel, och saknar 3D-modell blir projektet lite mer omfattande. Vissa reservdelar finns dock redan att få tag på som 3D-fil. Leta runt på nätet så kanske du hittar en! Färdiga 3D-filer är mycket enklare och framförallt sparsammare att skriva ut.

För att filerna skall gå att skriva ut måste 3D-modellen ha ett helt tätt skal och gärna vara i filformatet .stl eller .obj. Vi tar dock även emot andra filformat, så hör av dig till oss om du känner dig tveksam!

Resin å andra sidan är med lämpligt för 3D-utskrifter som ska gjutas i brons eller aluminium. Det har en vaxliknande struktur som lämpar sig bra för exempelvis skulpturer och konst.

Oftast består 3D-uskrifter av en variant av nylon. Den är jämförelsevis billig om utskriften görs som ett tunt skal. Nylon ger en mycket stark 3D-utskrift och tomrummet kan fyllas med något annat billigare material.

Sist men inte minst kan du få din 3D-utskrift i TPU. Detta material är mjukare och delar likheter med silikon. Detta material passar bra för hela eller delar av objekt som som behöver vara mer flexibla.

Staty i 3D-material

Skulpturen som föreställer en kvinna är helt och hållet skapad genom 3D-teknik. Konstverket 3D-skannades, skrevs ut som 3D-utskrift i fem delar, monterades ihop, retuscherades och lackerades. Ett riktigt roligt projekt!

Vill du se fler liknande konstverk? Spana in vårt galleri!

Specialiserade inom

Intresserad av att veta mer?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!