Hoppa till innehåll

Offentlig miljö

Skyltar till offentliga miljöer

Skyltar till parker, torg, gator och kommuner – you name it!
Vi på Rosengren & Nilsson hjälper dig skapa skyltning till alla typer av offentliga miljöer.
För oss är det viktigt att skyltningen passar den tilltänkta miljön, därför överlåter vi idéskapandet till dig!
Du väljer form, material och motiv – vi gjuter det.

Hänvisningsskyltar

Genom snygga, stilrena och tydliga hänvisningsskyltar kan du hjälpa besökare att hitta rätt. Våra hänvisningsskyltar är dessutom hållbara och underhållsfria, så att du inte ska behöva oroa dig under regn och rusk. Vi tillverkar främst hänvisningsskyltar i aluminium som lackeras utifrån dina önskemål. Du kan även få handmålade detaljer på dina hänvisningsskyltar.

Gatuskyltar

Gatuskyltar som speglar byggnaden, gatan eller omgivningen hjälper också till att stärka dess charm. Ett snyggt sätt att göra detta på är genom att matcha gatuskyltar med hänvisningsskyltar och informationsskyltar. På så vis skapar du en röd tråd genom kommunen, parken eller på gården. Material, form, färg och motiv överlåter vi till dig som känner platsen bäst!

Informationsskyltar

Våra standardmodeller består av sandgjuten och lackerad aluminium. varpå reliefen slipas för att framhäva aluminiumets naturliga färg. Reliefen kan också lackeras eller handmålas utifrån dina önskemål om design. De vanligaste ytbehandlingarna av bronsskyltar är brunpatinering och grönpatinering. Dessa ytbehandlingar ger ett snyggt och hållbart resultat. Vid önskemål kan skyltarna även blankborstas, lackas eller svärtas.

Reliefer

För att ge skylten mer liv kan du addera en relief som skapar 3D-effekt. Reliefer kan antingen utgöra hela skyltar eller fungera som komplement till textskyltar. För att forma och gjuta reliefer krävs antingen ett original eller en färdig modell. Om du inte har något av det, kan vi hjälpa dig ta fram modeller genom CAD-beredning (Computer-Aided Design).

Bokstäver

Vi erbjuder bokstäver & siffror i flertalet material, typsnitt och storlekar. Välj bland klassisk brons, stilren aluminium eller modernt 3D-material. Bokstäverna kan appliceras på allt från sten till fasader. Några av våra standard-typsnitt kan fås med fasta dubbar på baksidan som gör det enkelt för dig att fästa bokstäverna.

Har du allt som behövs för montering?

Se till att du har alla verktyg som behövs för montering av bokstäver och mindre skyltar. Vi har samlat de vanligaste verktygen på en och samma plats så att du slipper leta. Klicka på knappen för att komma till våra verktyg.

Offentlig konst

Komplettera den offentliga miljön och era skyltar med offentlig konst. Vi gjuter konst och utsmyckning för offentlig miljö i främst brons, men kan även gjuta konstverk i exempelvis aluminium.

Läs mer om Rosengren & Nilssons konstgjuteri här!

Kontakta oss

Intresserad av att beställa skyltar? Skicka ett meddelande till oss nedan. Tydliggör gärna vilken typ av skylt du önskar, samt om det gäller en standardmodell eller specialanpassad design. Vi hör av oss tillbaka till dig så fort vi kan!