Hoppa till innehåll

Offentlig miljö

Skyltar till offentliga miljöer

Skyltar till parker, torg, gator och kommuner – you name it!
Vi på Rosengren & Nilsson hjälper dig skapa skyltning till alla typer av offentliga miljöer.
För oss är det viktigt att skyltningen passar den tilltänkta miljön, därför överlåter vi idéskapandet till dig!
Du väljer form, material och motiv – vi gjuter det.

Hänvisningsskyltar

Genom snygga, stilrena och tydliga hänvisningsskyltar kan du hjälpa besökare att hitta rätt. Våra hänvisningsskyltar är dessutom hållbara och underhållsfria, så att du inte ska behöva oroa dig under regn och rusk. Vi tillverkar främst hänvisningsskyltar i aluminium som pulverlackeras utifrån dina önskemål. Du kan även få handmålade detaljer på dina hänvisningsskyltar.

Välj enkelt bland en av våra fyra standardmodeller: Enkel, Antik, Rustik och Klassisk. Eller hör av dig till oss om du önskar en specialdesignad hänvisningsskylt.

För mer information och prisuppgifter, tryck på knappen nedan!

Gatuskyltar

Gatuskyltar som speglar byggnaden, gatan eller omgivningen hjälper också till att stärka dess charm. Ett snyggt sätt att göra detta på är genom att matcha gatuskyltar med hänvisningsskyltar och informationsskyltar. På så vis skapar du en röd tråd genom kommunen, parken eller på gården. Material, form, färg och motiv överlåter vi till dig som känner platsen bäst!

Informationsskyltar

Aluminiumskyltar brukar oftast pulverlackeras, varpå texten lackeras för att framhävas. Skyltarna kan också eloxeras eller lackeras, samt handmålas utifrån dina önskemål om motiv och färg. De vanligaste ytbehandlingarna av bronsskyltar är brunpatinering och grönpatinering. Dessa ytbehandlingar ger ett snyggt och hållbart resultat. Vid önskemål kan skyltarna även blankborstas, lackas eller svärtas.

För dig som är intresserad av en klassisk skylt erbjuder vi fasta priser.
Om du önskar en mer unik design kan du höra av dig till oss för prisförslag. Du hittar prislistan genom att trycka på knappen nedan.

Reliefer

För att ge skylten mer liv kan man addera en relief som skapar 3D-effekt. Reliefer kan antingen utgöra hela skyltar eller fungera som komplement till textskyltar. För att forma och gjuta reliefer krävs antingen ett original eller en färdig modell. Om du inte har något av det, kan vi hjälpa dig ta fram modeller genom CAD-beredning (Computer-Aided Design).

Bokstäver

Vi gjuter även bokstäver som kan appliceras på exempelvis väggar, sten eller fasader. Bokstäverna gjuts främst i brons och aluminium. Några av våra standard-typsnitt kan fås med fasta dubbar på baksidan som gör det enkelt för dig att fästa bokstäverna.

Tryck på knappen nedan för att se alla våra bokstäver och typsnitt.

Obs! Dessa typsnitt går inte att få på övriga skyltar utan beställs endast som lösa bokstäver.

Offentlig konst

Komplettera den offentliga miljön och era skyltar med offentlig konst. Vi gjuter konst och utsmyckning för offentlig miljö i främst brons, men kan även gjuta konstverk i exempelvis aluminium.

Läs mer om Rosengren & Nilssons konstgjuteri här!

Har du allt som behövs för montering?

Se till att du har alla verktyg som behövs för montering av bokstäver och mindre skyltar. Vi har samlat de vanligaste verktygen på en och samma plats så att du slipper leta. Klicka på knappen för att komma till våra verktyg.

Kontakta oss

Intresserad av att beställa skyltar? Skicka ett meddelande till oss nedan. Tydliggör gärna vilken typ av skylt du önskar, samt om det gäller en standardmodell eller specialanpassad design. Vi hör av oss tillbaka till dig så fort vi kan!

Postadress: Box 30023, 200 62 Limhamn, Sverige

Besöksadress: Gottorpsvägen 56, 218 45 Vintrie
Besöksadress: Hammargatan 3, 574 33 Vetlanda

© Rosengren & Nilsson Group · Allt innehåll skyddat av internationell upphovsrättslagstiftning. Vi använder cokies – läs vår integritetspolicy.