Hoppa till innehåll

Om oss

Rosengren & Nilsson Group

Under år 2021 etablerades Rosengren & Nilsson Group som ger dig två metallgjuterier i ett! Rosengren i namnet står nämligen för Rosengrens Metallgjuteri, som grundades av Julius Nicolaus Rosengren år 1909. Och Nilsson för Vetlanda Gjuteri, som grundades av Jimmy och Rolf Nilsson år 2001. Tillsammans besitter vi både lång erfarenhet och expertkompetens.

Rosengrens Metallgjuteri har anor ända tillbaka till början av förra seklet. Idag är det fjärde generationen Rosengren som driver metallgjuteriet i Vintrie, Skåne. I lokalerna precis utanför Malmö – med nära anknytning till Öresundsbron – tillverkas konst och skyltar i främst brons, 3D-modeller och 3D-graverade kristallglas.

Den andra halvan av Rosengren & Nilsson befinner sig mitt i vackra Vetlanda, Småland. I dessa lokaler hittar du våra medarbetare som specialiserar sig inom skyltning i sandgjuten aluminium och mässing. Ett riktigt hantverk.

Vi värnar om traditionell metallgjutning och ser på varenda produkt som ett unikt konstverk.
Ett modernt metallgjuteri med stolta traditioner helt enkelt!

Hållbara råvaror

All skyltning och konst gjuts i våra lokaler i Sverige. Vi formar metall genom sandgjutning, en process som består av hållbara råvaror. Sanden vi använder oss av kan du till exempel även hitta ute i naturen.

Utöver naturliga råvaror gjuter vi också produkter i återvunnen metall. När du pantar burkar i affären går en del av materialet till våra skyltar och konstverk i aluminium!

Vi är specialiserade inom

Gjuteri

Skyltar och konst för alla ändamål i brons, mässing och aluminium.

3D

 CAD-beredning, 3D-skanning, 3D-printning, CNC-fräsning och visualisering.

Kristall

Kristaller med lasergravyr i 3D och 2D. Alltid utifrån dina önskemål och motiv.

Kontakta oss

Oavsett om du fortfarande funderar eller har en färdig idé, är du alltid välkommen att höra av dig till oss! Vi hjälper dig med allt från planering och tillvägagångsätt till prisförslag och produktion.  

För mer specifikare frågor

Om du har en fråga gällande någon specifik avdelning följer nedan en presentation om vem du bör ringa gällande vilka frågor och ärenden.

Sören Rosengren
VD
073-708 66 68
soren.rosengren@rngroup.se

Jimmy Nilsson
Produktion/Marknad
073-360 98 17
jimmy.nilsson@rngroup.se

Cristina Sandin
Ekonomi/Administration
040-153 450
cristina.sandin@rngroup.se

Robin Wallén Nilsson
Marknad/Försäljning
072-337 36 50
robin.wallen.nilsson@rngroup.se

Skicka ett meddelande direkt

Inte tid att prata i telefon eller formulera ett mail?
Kontakta oss direkt genom att fylla i formuläret nedan!

Postadress: Box 30023, 200 62 Limhamn, Sverige

Besöksadress: Gottorpsvägen 56, 218 45 Vintrie
Besöksadress: Hammargatan 3, 574 33 Vetlanda

© Rosengren & Nilsson Group · Allt innehåll skyddat av internationell upphovsrättslagstiftning. Vi använder cokies – läs vår integritetspolicy.